2007/08/04

Kupabucsu

Count Zero - Lokomotiv Cserto utca 0-5

A reggeli felhők már elvonultak, így 26400 néző látogatott ki a csodálatos Masamune Maramusa Arena stadionba. A kissé idegesnek látszó Count játékosokat a vezetőedző érdekes 4-4-2 felállásban küldte pályára. Az alábbi játékosok alkotják a kezdő tizenegyet: Knézy - Benkö, Farrell, Kovács, Buzsáky - Puskás, Fehér, Marx, Drãgan - Hidegkuti, Szabadi.
A nagyon elszánt Lokomotiv átgondolt 3-5-2 taktikát választott a mai mérkőzésre. A csapat Krisztián - Chiriac, Szabolcska, Konrád - Éger, Iványi, Sike, Pálfalvi, Vass - Kertész, Sugár összeállításban kezdett.

...

1 megjegyzés:

jk írta...

Count ma a kontratámadásokra épülő stratégia mellett döntött. Lokomotiv a széleket elhanyagolva középen igyekezett áttörni az ellenfél védelmét. Lokomotiv megszerezte a vezetést a 2. percben, amikor Károly Kertész bal szélen feljött, majd góllal zárta le az akciót: 0 - 1 . Egy baloldali beívelést követően Ignác Sugár szabadon törhetett kapura a hazaiak 16-osán belül 3 percnyi játék után, ám a döntő pillanatban nem koncentrált eléggé, és elhibázta. Az éppen védekező Count egy hosszan előrevágott labdából kontratámadást vezetett, amelynek végén Kornél Hidegkuti szabadon maradt elöl, de a kapus elvetődve gyönyörűen védett. A mérkőzés 28. percében Károly Kertész elfutott a jobb oldalon, majd kapura lőtt. A rövid oldalra tartó lövésre már nem ért vissza az ellenkező irányba mozduló kapus. Az állás 0 - 2. Avram Chiriac 33 perc elteltével közel került ahhoz, hogy növelje a vendégek előnyét egy okosan helyezett csukafejessel, de a hazaiak kapusa, Péter Knézy mentett. Kornél Vass a jobb oldalról befelé cselezve váratlanul ellőtte a labdát, amely a hálóban kötött ki: 0 - 3. A megszerzett előny tudatában Lokomotiv elkezdett a védekezésre összpontosítani. A félidő eredménye: 0 - 3. A félidő nagy részében irányító Lokomotiv fölényét jelzi a magabiztos 83 százalékos labdabirtoklási arány.

52. perc: Viktor Pálfalvi nagyszerű helyzetet harcolt ki magának a középpályán, melyből gól is született, ezzel Lokomotiv növelte előnyét: 0 - 4. A 57. percben a hazaiak bal oldali védelme hatalmast hibázott, így Viktor Pálfalvi törhetett előre. Kicselezte a kapust is, majd gólt szerzett: 0 - 5. Botond Konrád (Lokomotiv) a sípszó után lőtte el a labdát, így sárgalapos figyelmeztetésben részesült. A 70. percben Lokomotiv majdnem növelte előnyét, amikor Ignác Sugár előretört a bal szélen, majd ellőtte a labdát, de a kapus hatalmasat védett. A gyors támadásokkal manipuláló Count együttese jópár kontrát ki tudott dolgozni. Az egyik, 74. percben vezetett különösen ígéretes volt, de András Szabadi szabadrúgása átszállt a kapu fölött. A 76. percben Károly Kertész középen előretört, és a kapuig vezette a labdát, de az akciót lezáró lövése messze elkerülte a kaput, így nincs gól. Az ebben a játékrészben domináló Lokomotiv 87 százalékos labdabirtoklást mondhatott magáénak.

József Kovács (Count) ma csapata legjobbjának bizonyult, viszont György Fehér az idei leggyengébb teljesítményt nyújtotta. Aurél Sike (Lokomotiv) ma csapata legjobbjának bizonyult, viszont Kornél Vass az idei leggyengébb teljesítményt nyújtotta. Felhangzott a hármas sípszó, a végeredmény: 0 - 5.