2007/08/26

Forza Italia FC - Count Zero 0 - 5

Bár a meteorológusok mára esőt jósoltak, a csodálatos Forza Italia FC Arena 6994 nézőjének mégsem kellett elővennie az esernyőket. Italia ezúttal egy 4-4-2 felállás mellett döntött. A csapat Siska - Debes, Hungler, Zambrzycki, Schoierer - Starner, Stulić, Rosado, Svatoš - Dobrovits, Toader összeállításban kezdett.

A kissé idegesnek látszó Count játékosokat a vezetőedző érdekes 3-5-2 felállásban küldte pályára. Az összeállítás: Basulto - Thorvaldsen, Gündoğdu, Nellemann - Olsson, Albert, Chyła, Marx, Szabó - Boixadós, Pohanek.

1 megjegyzés:

jk írta...

Italia a szélekkel ellentétben inkább a középső támadásokra helyezte a hangsúlyt. Az ellenfelet meglepni igyekvő Count középen vezetett támadásokra helyezte a hangsúlyt. 0 - 1 lett az állás a 21. percben, amikor Zděnek Pohanek áttört a középső védelmen, és megszerezte a vezetést Count számára. Alpár Albert egy kiugratás után egyedül vezethette kapura a labdát, a Count-szurkolók hangorkánja közepette. Az öröm akkor lett teljes, amikor a támadás góllal fejeződött be: 0 - 2 a meccs 29. percében. Ezután a taktikusan futballozó Count visszavett a tempóból, és figyelmét az eredmény tartására összpontosította. A vendégek játékosa, István Marx könyörtelenül kihasználta az ellenfél jobb oldali védelmének megingását, és növelte csapata, a motiváltan játszó Count előnyét. 0 - 3 az állás 34 perc játék után. Az első 45 perc után 0 - 3 állt az eredményjelző táblán. Ez a félidő egyértelműen Count-fölényt mutatott, ugyanis 64 százalékban birtokolták a labdát.

A játék 59. percében Zděnek Pohanek áttört a védelmen és a 16-osról kapura lőve majdnem tovább növelte a vendégek előnyét, de a labda fölé ment. Flávio Henrique Rosado (Italia) sárga lapos figyelmeztetést kapott 64 percnyi játék után, sportemberhez méltatlan viselkedés miatt. 86 percnyi játék után a mesterük által űzött Count játékosai egy sikeres kényszerítőt hajtottak végre, ezt követően Zděnek Pohanek növelte csapata előnyét: 0 - 4. A mérkőzés 87. percében Czarek Chyła (Count) látványos műesését a játékvezető sárga lappal honorálta. A fáradhatatlan Count a 88. percig a bal oldalon sorozatosan dolgozott ki jobbnál-jobb helyzeteket a vezetés növelésére, de a befejezés Zděnek Pohanek számára valahogy mindegyiknél félresikerült. Zděnek Pohanek egy kiugratás után egyedül vezethette kapura a labdát, a Count-szurkolók hangorkánja közepette. Az öröm akkor lett teljes, amikor a támadás góllal fejeződött be: 0 - 5 a meccs 89. percében. Ez Zděnek Pohanek harmadik gólja volt a meccsen - mesterhármas! Patrik Dobrovits (Italia) durva szabálytalansága sárga lapot ért. A játék kezdett eldurvulni, és meg is lett az eredménye: Márton Szabó (Count) csúnyán lesérült, és Ismo Pyhäjärvi állt be helyette. A félidő nagy részében irányító Count fölényét jelzi a magabiztos 61 százalékos labdabirtoklási arány.

Marek Svatoš (Italia) a mai napon hihetetlenül jól játszott, míg Christoph Adam Schoierer felejthető produkciót nyújtott. Világos mindenki számára, hogy a mérkőzés legjobb Count-játékosa Czarek Chyła volt, ám Zděnek Pohanek teljesítménye, finoman fogalmazva, hagyott némi kívánnivalót maga után. A bíró véget vetett az összecsapásnak, 0 - 5 a végeredmény.