2007/08/26

Count Zero - Viking SC 2 - 3

Tenyleg orultem neki, hogy o nyert... jo csata volt...

A mai időjárás különösen kellemesnek ígérkezik, és 26400 szurkoló döntött úgy, hogy élőben szurkol csapatának a felújított Masamune Maramusa Arena stadionban. 4-4-2 felállást választott az utolsó pillanatban befutó Count csapata. Az összeállítás: Basulto - Thorvaldsen, Farrell, Gündoğdu, Nellemann - Albert, Chyła, Marx, Szabó - Boixadós, Pohanek.

A kissé idegesnek látszó Viking játékosokat a vezetőedző érdekes 4-5-1 felállásban küldte pályára. Az alábbi játékosok alkotják a kezdő tizenegyet: Soós - Metsä, Celak, Nádasdy, Stumpf - Erdmann, Chatel, Martins dos Sant, van de Korput, Bolaers - Hartmann.

1 megjegyzés:

jk írta...

Count egyértelműen a középső támadásokat preferálta. 6 perc küzdelem után, egy szép középső megmozdulás során Zděnek Pohanek megszerezhette volna a vezetést a hazaiaknak, azonban a lövése célt tévesztett. 12 perc elteltével a nagy elánnal küzdő Count megszerezte a vezetést. Az eredmény: 1 - 0. A gólt Czarek Chyła szerezte, miután elegánsan levett egy hosszúnak tűnő átadást, és habozás nélkül a léc alá bombázott. Jean-Maurice Chatel egy bal oldalról érkező labdát kapásból a hálóba lőtt, kiegyenlítve ezzel az állást: 1 - 1 a 20. percben. 30. perc: Michael Nellemann egy ötletes szabadrúgás-kombinációból megszerezhette volna a vezetést a kispadról folyamatosan utasításokkal bombázott Count együttesének, azonban a labda a kapufát súrolva elhagyta a játékteret. Az első 45 perc után 1 - 1 állt az eredményjelző táblán. A félidő nagy részében irányító Count fölényét jelzi a magabiztos 51 százalékos labdabirtoklási arány.

Egy jobb oldali akció során Viking nagyszerű lehetőséghez jutott a vezető gól megszerzésére, de a hazaiak kapusa, Alex Basulto kivédte Jørgen Hartmann hosszú felső sarok felé tartó fejesét. A lelkesen küzdő Viking sorozatos támadásokkal próbálkozott vezetést szerezni, és 60 perc játékot követően ez csaknem sikerült is, amikor Przemysław Celak és Alex Basulto farkasszemet néztek, de ezt a párharcot végül a kapus nyerte. Tizenegyesre került sor a 69. percben, melyet Fergus van de Korput sikeresen hajtott végre, megszerezve ezzel a vezetést: 1 - 2. A néha tanácstalankodó Viking-játékosok nem találták helyüket a pályán, és a csapat szervezettsége gyenge szintre zuhant. Egy jobb oldali beadást Anselmo Martins dos Santos lőtt el kapásból. A labda egy védőn megpattanva a hálóban kötött ki: 1 - 3 85 perc játék után. 86. perc: Alpár Albert (Count) megörvendeztette a hazai közönséget egy sikeresen befejezett bal oldali akcióval: 2 - 3. A taktikailag kissé felkészítetlennek tűnő Viking játékosai néha tanácstalanul mozogtak, egy-egy hibánál egymással veszekedtek. A csapat szervezettsége pocsék szintre esett vissza. A labdabirtoklási arány a félidőben 54% volt a frissebben mozgó Count javára.

Világos mindenki számára, hogy a mérkőzés legjobb Count-játékosa Czarek Chyła volt, viszont István Marx az idei leggyengébb teljesítményt nyújtotta. Világos mindenki számára, hogy a mérkőzés legjobb Viking-játékosa Przemysław Celak volt, ám Ede Soós teljesítménye, finoman fogalmazva, hagyott némi kívánnivalót maga után. A bíró véget vetett az összecsapásnak, 2 - 3 a végeredmény.