2007/06/20

toys sport clube - Count Zero 0 - 2

A reggeli felhők már elvonultak, így 2787 néző látogatott ki a csodálatos toys stadium stadionba. A kissé idegesnek látszó sport játékosokat a vezetőedző érdekes 3-5-2 felállásban küldte pályára. A kezdő csapat: Marante - Brito, Fermil, Branquinho - Kristiansson, Correia, Harlez, Braga, Granja - Bahamón, Cüzhan.

A nagyon elszánt Count átgondolt 3-5-2 taktikát választott a mai mérkőzésre. Az alábbi játékosok alkotják a kezdő tizenegyet: Knézy - Galambos, Farrell, Kovács - Puskás, Egervári, Cseh, Pohanek, Jenei - Tábori, Szendrei.

Count a szélekkel ellentétben inkább a középső támadásokra helyezte a hangsúlyt. 20. perc: Nagyon közel került a vezetés megszerzéséhez a töretlen lelkesedéssel támadó sport, amikor Joaquín Bahamón átjutott a védőkön, de nem koncentrált eléggé, és a kapu mellé durrantott. A néha feltűnően szabálytalanul játszó Count-játékos, Gene Farrell hosszasan rángatta ellenfele mezét, ezért sárga lapot kapott. Vannak olyan dolgok, melyeket nem lehet hamar megtanulni, több éves tapasztalat kell hozzá. Luís Branquinho még túlságosan zöldfülű, tapasztalatlansága miatt majdnem gólhoz juttatta az ellenfelet (Count) a 28. percben. A hosszú oldalra ívelt szabadrúgással a szemfüles Count csapata majdnem vezetést szerzett 29 percnyi játék után, de a labda egyszerűen képtelen volt áthatolni a védők falán. 31. perc: Valdemar Braga megszerezhette volna a vezetést sport számára, de lövése visszapattant a kapufáról. 0 - 0 volt a félidei eredmény. Egyik csapat sem dominált a mérkőzés ezen félidejében.

Az idegenbe is csapatukkal tartó szurkolók által feltüzelt Count vezetést szerzett a meccs 55. percében, amikor Norbert Tábori áthámozta magát a bal oldali védőkön, és éles szögből a kapuba lőtt: 0 - 1. A néha feltűnően szabálytalanul játszó Count-játékos, Tamás Galambos hosszasan rángatta ellenfele mezét, ezért sárga lapot kapott. A vendégek növelték előnyüket a 75. percben, amikor Tamás Galambos bődületesen hajtott végre egy Count számára megítélt büntetőt. Ezzel 0 - 2 az állás. László Cseh tovább növelhette volna a vendégek előnyét. Teljesen szabadon maradva a kapu előtt átemelte a labdát Vicente Marante fölött, de a lövés kipattant a kapufáról. 84. perc: Artur Granja (sport) kénytelen volt a pálya széléről figyelni a mérkőzés hátralevő részét, ugyanis kicsavarodott a bokája. Iztok Ivanič állt be helyette. A félidő nagy részében irányító Count fölényét jelzi a magabiztos 54 százalékos labdabirtoklási arány.

Világos mindenki számára, hogy a mérkőzés legjobb sport-játékosa Iztok Ivanič volt, ám Valdemar Braga teljesítménye, finoman fogalmazva, hagyott némi kívánnivalót maga után. A helyenként jól játszó Count játékosa, József Kovács mai teljesítményével társai fölé nőtt, míg Zděnek Pohanek felejthető produkciót nyújtott. Felhangzott a hármas sípszó, a végeredmény: 0 - 2.

Nincsenek megjegyzések: