2007/06/03

Count Zero - Kakadu 9 - 0

Idokozben Argentinaban turazott a B-csapat, ahonnan vidaman, a charter-jaraton pezsgozve tertek haza, mer` 2-null. Szerintem a nagycsapat irigyelte meg a pezsgot...

Sötét fellegek gyülekeztek az égbolton, 26400 néző mégis kilátogatott az olcsó jegyárakról híres Masamune Maramusa Arena stadionba. 3-5-2 felállást választott az utolsó pillanatban befutó Count csapata. A kezdő csapat: Basulto - Thorvaldsen, Nellemann, Gündoğdu - Kuszende, Albert, Racki, Áder, Szabó - Hidegkuti, Gera.

Kakadu ezúttal egy 4-4-2 felállás mellett döntött. Az összeállítás: Márton - Vitányi, Szekeres, Gér, Tóth - Baboss, Élő, Sidó, Demkó - Golda, Kincses.

Count a szélekkel ellentétben inkább a középső támadásokra helyezte a hangsúlyt. Rudolf Élő tapasztalatlansága miatt elvétett egy beadást, melyet Alpár Albert (Count) kaparintott meg, és rövid cselezgetés után gólt szerzett: 1 - 0. 15. perc: Etele Gera (Count) áttört az ellenfél középső védelmén, majd gólt szerzett: 2 - 0 az állás. Elõd Kuszende (Count) ügyes labdavezetése mindenkit meglepett, egyedül Etele Gera várta a beadást, mely hamarosan meg is érkezett, és a megbabonázott kapus feje fölött átemelve a labdát gólt szerzett: 3 - 0. 35. perc: Villámgyors bal oldali akció végén Kornél Hidegkuti éles szögből, precízen lőtt a rövid sarokba. Ezzel 4 - 0 a helyzetet okosan kihasználó Count javára. A megszerzett előny tudatában Count elkezdett a védekezésre összpontosítani. A mérkőzés 36. percében Rafael Szekeres (Kakadu) látványos műesését a játékvezető sárga lappal honorálta. 38. perc: Nem sokkal később egy középen vezetett formás támadás után Alpár Albert góllal fejezte be az akciót, és tette megnyugtatóvá az iramot fölényesen diktáló Count előnyét, 5 - 0. A játék 39. percében megítélt tizenegyest Elõd Kuszende higgadtan értékesítette, 6 - 0 állásról folytatódik a játék. A találkozó 43. percében Elõd Kuszende növelhette volna az előnyt, ám a bombaerős szabadrúgása kevéssel fölément. A taktikailag kissé felkészítetlennek tűnő Count játékosai néha tanácstalanul mozogtak, egy-egy hibánál egymással veszekedtek. A csapat szervezettsége megfelelő szintre esett vissza. 6 - 0 volt a félidei eredmény. A labdabirtoklási arány a félidőben 77% volt a frissebben mozgó Count javára.

A fejben kissé megzavarodott Count-játékosok a szünetet a taktikai utasítások átbeszélésével töltötték. A csapat szervezettsége szintre emelkedett. 54. perc: Count növelte előnyét, amikor Elõd Kuszende a bal szélen előretört, majd a kapus fölött a hálóba lőtte a labdát: 7 - 0. 55. perc és egy buta szabálytalanság. Kakadu megfogyatkozva volt kénytelen tovább játszani, Károly Sidó kapott piros lapot. Abszolút jogosan, tegyük hozzá! 56 perc elteltével Alpár Albert (Count) a jobb szélen labdát szerzett, majd növelhette volna a hazaiak előnyét is, de lövése méterekkel elkerülte a kaput. A taktikailag kissé felkészítetlennek tűnő Count játékosai néha tanácstalanul mozogtak, egy-egy hibánál egymással veszekedtek. A csapat szervezettsége szintre esett vissza. 66. perc: Nem sokkal később egy középen vezetett formás támadás után Alpár Albert góllal fejezte be az akciót, és tette megnyugtatóvá az iramot fölényesen diktáló Count előnyét, 8 - 0. Alpár Albert feltette a pontot az i-re, harmadszor is betalált az ellenfél hálójába - mesterhármas! Egy kis kavarodás volt a pályán, mivel több Count játékos nem a begyakorolt poszton játszott. A csapat szervezettsége szintre esett vissza. Hatalmas hiba után a bal oldalon Michael Nellemann indult meg a védőktől szerzett labdával, elfektette a kapust, majd az üres kapuba lőtt. Történt mindez az összecsapás 72. percében, 9 - 0 a helyzetét remekül kihasználó Count javára. A mérkőzés 78. percében az egyik Count játékos, Michael Nellemann sárga lapos figyelmeztetésben részesült, szándékos szabálytalanság miatt. A labdabirtoklási arány a félidőben 91% volt a frissebben mozgó Count javára.

Világos mindenki számára, hogy a mérkőzés legjobb Count-játékosa Alex Basulto volt, míg József Áder felejthető produkciót nyújtott. Lajos Baboss (Kakadu) ma csapata legjobbjának bizonyult, míg Péter Gér felejthető produkciót nyújtott. Felhangzott a hármas sípszó, a végeredmény: 9 - 0.

Nincsenek megjegyzések: