2007/06/17

Count Zero - Viking SC 4 - 0

Az időjárás sem a csapatoknak, sem pedig a mérkőzésre kilátogató 26400 nézőnek nem kedvezett igazán. A modern Masamune Maramusa Arena felett összegyűlt felhőkből a meccs alatt végig zuhogott az égi áldás. A kissé idegesnek látszó Count játékosokat a vezetőedző érdekes 3-5-2 felállásban küldte pályára. A csapat Varga - Thorvaldsen, Farrell, Gündoğdu - Kuszende, Albert, Racki, Áder, Szabó - Hidegkuti, Gera összeállításban kezdett.

Viking ezúttal egy 5-3-2 felállás mellett döntött. Az alábbi játékosok alkotják a kezdő tizenegyet: Soós - Celak, Innenstadt, Nádasdy, Frost, Riedel - Erdmann, Bolaers, Elitez - Petró, Lungu.

Count a széleket elhanyagolva középen igyekezett áttörni az ellenfél védelmét. Viking úgy tervezi, hogy az ellentámadásokkal fogja megnyerni a mai mérkőzést. Viking védelme egyre több támadást fordított vissza, a mostanit viszont Bogdan Lungu pont a kapusba lőtte, így nincs gól. 14. perc: A hazaiak játékosa, Cem Gündoğdu 14 perc elteltével vezetéshez juttatta csapatát: egy jobb oldali támadás végén lőtt, és pontosan célzott, így 1 - 0 lett az eredmény. Egy jobb oldali támadás végén a meccs 23. percében József Áder fejesgóllal növelte a precíz támadást vezető Count csapatának előnyét: 2 - 0. A játék képe lassan változni kezdett, mert az előnye tudatában játszó Count átadta a teret és a támadás lehetőségét az ellenfélnek. A vizenyős pályán nagyon lomhán ment a játék, különösen a technikás játékosoknak, mint Cem Gündoğdu, aki ma jóval képességei alatt teljesített. 44. perc: Villámgyors bal oldali akció végén Etele Gera éles szögből, precízen lőtt a rövid sarokba. Ezzel 3 - 0 a helyzetet okosan kihasználó Count javára. 3 - 0 volt a félidei eredmény. A labdabirtoklási arány a félidőben 76% volt a frissebben mozgó Count javára.

Tizenegyessel növelte előnyét az elszántan hajtó Count, Elõd Kuszende bődületes bombájával 4 - 0 az eredmény. 55 perc elteltével Kornél Hidegkuti (Count) a jobb szélen labdát szerzett, majd növelhette volna a hazaiak előnyét is, de lövése méterekkel elkerülte a kaput. Viking ellentámadása során Jan-Christian Erdmann végigvezette a labdát a jobb szélen, majd kapura lőtt, de lövése visszapattant a kapufáról. Viking védelme egyre több támadást fordított vissza, a mostanit viszont Bogdan Lungu pont a kapusba lőtte, így nincs gól. 81. perc: Alpár Albert számára remek lehetőség adódott, hogy növelje csapata (Count) előnyét, de lövése pár centiméterrel elkerülte a kaput. Count dominált, pontosabban 77 százalékban birtokolta a labdát.

A meccs legjobb Count játékosa Márton Szabó volt, József Áder viszont meglehetősen gyenge napot fogott ki. Világos mindenki számára, hogy a mérkőzés legjobb Viking-játékosa Hendrik Innenstadt volt, ám Domonkos Petró teljesítménye, finoman fogalmazva, hagyott némi kívánnivalót maga után. A mérkőzés végeredménye 4 - 0 lett.

Nincsenek megjegyzések: