2007/05/06

Count Zero - Forza Italia FC 4 - 0

Stadion: Masamune Maramusa Arena
Nézőszám: 15528

15528 fős nézősereg döntött ma úgy, hogy ebben a szép, tündöklő napsütéses időben a strand vagy a telek helyett a jól ismert Masamune Maramusa Arena lelátóin foglal helyet. Reméljük, igazuk volt. A látszólag jól felkészült Count 3-4-3 felállásban kezdte a mérkőzést. Az összeállítás: Basulto - Nellemann, Thorvaldsen, Gündoğdu - Kuszende, Albert, Racki, Szabó - Hidegkuti, Gera, Bagaméri.

Italia ezúttal egy 4-4-2 felállás mellett döntött. Az alábbi játékosok alkotják a kezdő tizenegyet: Siska - Zalán, Lukácsi, Zambrzycki, Pásztor - Starner, Ábel, Åkesson, Svatoš - Dobrovits, Görömböly.


Count láthatóan a széleken futó támadásokat részesítette előnyben. Italia játékában a gyors kontrákra helyezi a hangsúlyt. 3. perc: 1 - 0! Vezet a lelkesen játszó Count, miután Etele Gera könnyedén csapta be a vendégek középső védőjét, és védhetetlenül a kapu jobb oldalába lőtt. 14. perc: Nem sokkal később egy középen vezetett formás támadás után Etele Gera góllal fejezte be az akciót, és tette megnyugtatóvá az iramot fölényesen diktáló Count előnyét, 2 - 0. László Bagaméri (Count) sárga lapos figyelmeztetést kapott 21 percnyi játék után, sportemberhez méltatlan viselkedés miatt. 27. perc: Megvan az újabb Count-gól! 3 - 0! Michael Nellemann a jobb szélen egy gyönyörű egyéni akció végén állva hagyta az ellenfél védelmét, és a kapuba emelt. A játék képe lassan változni kezdett, mert az előnye tudatában játszó Count átadta a teret és a támadás lehetőségét az ellenfélnek. A mérkőzés 35. percében Kornél Hidegkuti (Count) látványos műesését a játékvezető sárga lappal honorálta. 36 perc elteltével a vendégek védelme ismét kudarcot vallott. Etele Gera középen tört be a tizenhatoson belülre, és lőtte az újabb hazai gólt, 4 - 0. Etele Gera feltette a pontot az i-re, harmadszor is betalált az ellenfél hálójába - mesterhármas! Kornél Hidegkuti elkezdett ordibálni a bíróval, miután pár percen belül újra csapata (Count) ellen ítélt - szerinte igazságtalanul. A bíró nem tehetett mást, mint felmutatta a második sárga lapot, és leküldte a pályáról. 4 - 0 volt a félidei eredmény. A félidő nagy részében irányító Count fölényét jelzi a magabiztos 72 százalékos labdabirtoklási arány.

Gólszerzési lehetőséget szalasztott el az időről-időre felpörgő Italia egy gyors kontra után a meccs 48 percében, mikor is Mihály Görömböly bal szélről eleresztett lövése épphogy elkerülte a kaput. 57 perc telt el a mérkőzésből, amikor Etele Gera (Count) a bal szélen a kapuig vezette a labdát, és növelhette volna a hazaiak előnyét, de a befejező lövés csak a felső lécet találta el. Italia ma lehengerlően játszik a jobb szélen. A 71. percben is remek helyzetet készítettek elő, Finn Åkesson áttört a védelmen, de Alex Basulto nagyszerűen védett. A meccs 78. percében a lelkesen futballozó Italia kispadján némi riadalom támadt, mert egy becsúszás nyomán Sylwester Zambrzycki a földön maradt, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot. Kálmán Siska óriási védéssel tartotta életben a vendégek esélyeit 80 perc elteltével, amikor Márton Szabó bődületes erejű lövést küldött kapura balról. A félidő nagy részében irányító Count fölényét jelzi a magabiztos 78 százalékos labdabirtoklási arány.