2007/11/11

Viking SC - Count Zero 2 - 3

Az egész napos égi áldás ellenére 18862 szurkoló látogatott ki az esőben is gyönyörű Viking Barlang stadionba. Viking ezúttal egy 4-5-1 felállás mellett döntött. A csapat Moisescu - Nádasdy, Celak, Innenstadt, Frost - Leemans, Awat, Głowniak, Martins dos Santos, Mijatović - Hartmann összeállításban kezdett.

A nagyon elszánt Count átgondolt 3-5-2 taktikát választott a mai mérkőzésre. A csapat Basulto - Farrell, Halttu, Gündoğdu - Pyhäjärvi, Albert, Racki, Chyła, Szabó - Boixadós, Gera összeállításban kezdett.

1 megjegyzés:

jk írta...

Count egyértelműen a középső támadásokat preferálta. A vizenyős pályán nagyon lomhán ment a játék, különösen a technikás játékosoknak, mint Isaac Boixadós, aki ma jóval képességei alatt teljesített. A mérkőzés 23. percében a saját tempójában futballozó Count vezetést szerzett Jan Racki révén, aki cseleivel az őrületbe kergette a középső védőket: 0 - 1. A meccs 30. percében a lelkesen futballozó Count kispadján némi riadalom támadt, mert egy becsúszás nyomán Alpár Albert a földön maradt, de rövid ápolás után folytatni tudta a játékot. A felázott talaj nem kedvezett a gyors megmozdulásoknak, ami rendkívül hátráltatta Shlomi Awat játékát. Cem Gündoğdu tovább növelhette volna a vendégek előnyét. Teljesen szabadon maradva a kapu előtt átemelte a labdát Grigore Moisescu fölött, de a lövés kipattant a kapufáról. 33. perc: A közönség állva tombolt, amikor Flórián Nádasdy (Viking) őrizetlenül maradt a gólvonalnál egy bal oldali előretörésnek köszönhetően, és kiegyenlítette a mérkőzést: 1 - 1. A játék ezen szakaszában a vendégek kerültek fölénybe, számos alkalommal közel kerültek a vezetés megszerzéséhez, különösen mikor Márton Szabó jobb oldalon átjutott a védelmen és útját már csak Grigore Moisescu állta el - de a hazaiak hálóőre az utolsó pillanatban megkaparintotta a labdát. A félidő eredménye: 1 - 1. Count dominált, pontosabban 54 százalékban birtokolta a labdát.

1 - 2 lett az állás a 48. percben, amikor Jan Racki áttört a középső védelmen, és megszerezte a vezetést Count számára. 67. perc: Isaac Boixadós lövését gyönyörűen védte a kapus, így nincs gól. 73. perc: Ismo Pyhäjärvi vitathatatlan gyorsaságát érvényesítve szinte állva hagyta emberét, majd az akciót követő Isaac Boixadós elé tálalt, aki nem hibázta el a ziccert. Az eredmény ezzel a góllal: 1 - 3. 77 perc elteltével Viking javára büntetőt ítélt a bíró, melyet Jørgen Hartmann váltott gólra. 2 - 3. A védők a jobb szélen elvették a labdát Jan Racki játékostól, így megakadályozták, hogy a 81. percben növelje Count előnyét. A fegyelmezett Viking védekezése kontratámadást eredményezett, így Anders Frost tiszta helyzetből lőhetett kapura, azonban a lövése kifelé pattant a kapufáról. A labdabirtoklási arány a félidőben 56% volt a frissebben mozgó Count javára.

Przemysław Celak (Viking) a mai napon hihetetlenül jól játszott, viszont Srđan Mijatović az idei leggyengébb teljesítményt nyújtotta. Czarek Chyła (Count) a mai napon hihetetlenül jól játszott, viszont Ismo Pyhäjärvi az idei leggyengébb teljesítményt nyújtotta. Felhangzott a hármas sípszó, a végeredmény: 2 - 3.